HELSEBRINGENDE REKREASJON

 

bilde-364

 

Ved Farris-kilden i Larvik, fem minutters gange fra togstasjonen, ligger Farris Bad, – hotell og spa i et konsept som byr på velvære og ro for mennesker i en stressende hverdag. Spa anlegget holder høy standard, og inneholder blant annet basseng, kildevannsgrotte, innendørs og utendørs boblebad samt en rekke ulike badstuer. Her kan slitne kropper få sin pleie og ellers slappe av i trivelige hotellrom eller nyte herskapelig mat i hotellets restaurant.

Farris Bad er bygget slik at det ligger halvveis ute i vannet. Dette gir en særegen stemning. Soloppgangen over Larviksfjorden og Svenner fyr betraktet gjennom vegger av glass mens man svømmer, sitter i boblene i en Jacuzzi eller svetter i badstua, det er en nokså spesiell opplevelse. Bølgeskvulp og måkeskrik og en fantastisk flott sandstrand . . dette er et unikt sted!

I badstueguiden, som deles ut til gjestene, omtales Dr. Sebastian Kneipp, – en tysk naturlege og prest som levde på 1800-tallet og som var særlig interessert i helse og naturens legende kraft. Han ble verdensberømt for sin vannkur, som baserer seg på skiftet mellom varmt og kaldt vann, og den positive virkningen dette har på blodsirkulasjonen og på immunforsvaret. Side om side med badstuene finner man derfor, inspirert at Dr. Kneipp, isdusj, isfontene og kaldkulp. Den som ønsker kan også ta seg et forfriskende havsbad.

Bassenget, som har behagelig oppvarmet vann, har flere finesser. Om man vil, kan man svømme i motstrøm. Det gir virkelig mosjon. Eller man kan bruke de mange vannmassasje-mulighetene som finnes ulike steder i bassenget. Ved hjelp av vannstråler med høyt trykk, kan man selv sørge for å massere Helsebringende rekreasjon de musklene og stedene på kroppen som trenger det mest.

Det alle imidlertid må huske på er å ta hensyn til egen tålegrense. Man må også være klar over at avgiftningssymptomer sannsynligvis vil forekomme dersom man driver intens behandling.